Τα νερά των πλημμυρών από την υπερχείλιση ενός ποταμού στη νοτιοανατολική επαρχία Σετσουάν της Κίνας εξανάγκασαν χιλιάδες πολίτες να απομακρυνθούν από τις εστίες τους σήμερα, ενώ ταυτόχρονα οι κάτοικοι της γειτονικής επαρχίας Χιουνάν αντιμετωπίζουν τρομακτική έλλειψη πόσιμου νερού και νερού για άρδευση καλλιεργειών, μεταδίδουν κινεζικά κρατικά ΜΜΕ.

Τουλάχιστον 2.381 κατοικίες κατέρρευσαν μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν την υπερχείλιση του ποταμού Ζιούχε κοντά στην πόλη Νταζιού της επαρχίας Σετσουάν, αναγκάζοντας πάνω από 13.000 πολίτες να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Νέα Κίνα οι τραυματισμοί ήταν λίγοι, όμως δρόμοι αποκλείστηκαν και η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε μεγάλο τμήμα της περιοχής, που συχνά υφίσταται καταστροφές από πλημμύρες.

Σε άλλο τηλεγράφημά του το πρακτορείο ανέφερε πως 400.000 κάτοικοι επαρχιακών περιοχών στην πόλη Χουάιχουα στην κεντρική επαρχία Χιουνάν, περίπου 500 χλμ. από την Νταζιού, υφίστανται μεγάλα προβλήματα από την παρατεινόμενη ξηρασία.

Η ξηρασία έχει καταστρέψει 1.400.000 στρέμματα καλλιεργειών, ενώ έχουν στερέψει 1.200 πηγάδια και έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα στην παραγωγή δημητριακών, ανέφερε το Νέα Κίνα, επικαλούμενο τις τοπικές αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την πολύμηνη ξηρασία, οι σφοδρές βροχοπτώσεις που διήρκεσαν εβδομάδες στη νότια και κεντρική Κίνα προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 100 ανθρώπους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης