Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο σ’ ένα ποτάμι, το οποίο παρέχει νερό σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην αμερικανική πολιτεία της Δυτικής Βιρτζίνια, μετά από διαρροή χημικών σε αυτό.

Χιλιάδες ήταν τα κτήρια που παραμένουν χωρίς παροχή νερού από την Πέμπτη, όταν στο νερό του ποταμού Ελκ εντοπίστηκε η χημική ουσία «4-Methylcyclohexane Methanol» (MCHM).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έλλειψη νερού έχει προκαλέσει τεράστια οργή στους κατοίκους των περιοχών που έχουν επηρεαστεί. Εστιατόρια, σχολεία και επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστά. Ο Τζεφ Μάκινταϊρ, πρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας Ύδρευσης στη Δυτική Βιρτζίνια, είπε ότι δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε οι κάτοικοι θα μπορούν και πάλι να χρησιμοποιήσουν το νερό για να μαγειρέψουν, να το πιουν ή να κάνουν μπάνιο.

Ο κυβερνήτης κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων Εκτάκτου Ανάγκης απέστειλε στην περιοχή μεγάλα φορτία εμφιαλωμένου νερού, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Μάκινταϊρ δήλωσε ότι οι έλεγχοι βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, ωστόσο αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα των εξετάσεων «επειδή είναι απαραίτητο να γίνουν περισσότεροι έλεγχοι προτού παρθούν οποιεσδήποτε αποφάσεις», αναφέρει η εφημερίδα «Charleston Gazette».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Πόρων της Δυτικής Βιρτζίνια δήλωσε ότι μέχρι στιγμής πέντε άτομα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο με συμπτώματα που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη χημική ουσία.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης