Ο χημικός ευνουχισμός θα είναι μία από τις ποινές που θα επιβάλλονται στους ενόχους για εγκλήματα παιδεραστίας σε παιδιά κάτω των 14 ετών στη Ρωσία, καθώς η Κάτω Βουλή (Δούμα) ενέκρινε σήμερα σχεδόν ομόφωνα το σχετικό νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα: 322 βουλευτές ψήφισαν υπέρ κι ένας κατά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον νόμο προβλέπεται πέραν του χημικού ευνουχισμού, ισόβια ποινή κάθειρξης για τους καθ’ υποτροπήν εγκληματίες, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Πλέον, «ένα δικαστήριο βασιζόμενο στις συμβουλές μιας επιτροπής ιατρών, μπορεί να επιβάλει στον δράστη σεξουαλικού εγκλήματος κατά ανηλίκου κάτω των 14 ετών, χημικό ευνουχισμό», τόνισε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου της Κάτω Βουλής, Γκάρι Μινχ, λίγο μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου, ενώ διευκρίνισε: «Αυτό θα γίνει με βάση τις ιατρικές γνωματεύσεις με εντολή του δικαστηρίου».

Η υιοθέτηση αυτού του μέτρου είναι «η απάντηση της κοινωνίας στην αύξηση του αριθμού των σεξουαλικών εγκλημάτων σε βάρος ανηλίκων», δήλωσε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία, Όλεγκ Μοροζόφ, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κείμενο που υιοθετήθηκε σε πρώτη ανάγνωση, θα πρέπει ακόμη να εξεταστεί σε δεύτερη και τελευταία ανάγνωση, πριν διαβιβαστεί στην Άνω Βουλή του κοινοβουλίου (Συμβούλιο της Ομοσπονδίας). Ο νόμος στη συνέχει, θα επικυρωθεί από τον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ ο οποίος είχε προτείνει τον περασμένο Μάιο την επιβολή του χημικού ευνουχισμού «σε εθελοντική βάση».
Σημειώνεται πως μέσα στο 2010, διαπράχθηκαν στη Ρωσία περισσότερα από 9.500 σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης