Χιονόπτωση στα Δ. Βαλκάνια

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014, 14:33
Χιονόπτωση στα Δ. Βαλκάνια
Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στα ορεινά της Σερβίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Κροατίας και του Μαυροβουνίου, ενώ η θερμοκρασία παρουσιάζει αισθητή μείωση.

Στο όρος Μπιελάσνιτσα, στο κεντρικό τμήμα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, χιονίζει από χθες και η θερμοκρασία άγγιξε τους -3 βαθμούς Κελσίου. Στα λευκά «ντύθηκαν» και οι ορεινοί όγκοι Γιαχόρινα και Βλάσιτς.

Στην κορυφή της Μπιελάσνιτσα, σήμερα το πρωί, το ύψος του χιονιού έφθανε τα τέσσερα εκατοστά, σε υψόμετρο 2.000 μέτρων, ανέφερε ο μετεωρολόγος Ιμπραχίμ Χατζιμαΐλοβιτς στην ενημερωτική πύλη Klix.ba.

Η βροχή μετατράπηκε σε χιόνι σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο της Κροατίας, στα ορεινά της Λίκα και του Γκόρσκι Κότορ. Στην οροσειρά Βελέμπιτ, το θερμόμετρο δείχνει 0 βαθμούς Κελσίου και χιόνια έχουν καλύψει την κορυφή Ζάβιζαν.

Στο Μαυροβούνιο χιονίζει στις οροσειρές Μπιελάσιτσα και Σινιαγέβινα στα βόρεια της χώρας, στο όρος Ντουρμίτορ στα βορειοδυτικά και στην κωμόπολη Ζάμπλιακ, σε υψόμετρο 1.456 μέτρων, αλλά προς το παρόν δεν αντιμετώπισαν προβλήματα οι κάτοικοι της περιοχής.

Το φθινοπωρινό χιόνι, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, προκάλεσε προβλήματα στους κτηνοτρόφους, οι οποίοι πρέπει να τερματίσουν την παραμονή τους στα ορεινά.

Στη Σερβία, η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο όρος Κοπαόνικ, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, όπου σημειώνεται μέτριας έντασης χιονόπτωση. Από το πρωί χιονίζει και στο όρος Στάρα Πλανίνα, στην ανατολική Σερβία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014, 14:33