Ο νέος ταμίας της μαφίας, Τζουζέπε Κορόνα, συνελήφθη σε επιχείρηση της ιταλικής αστυνομίας στη Σικελία, όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica».

Ο Κορόνα ήταν ιδιοκτήτης ενός καφέ μπαρ στο κέντρο του Παλέρμο της Σικελίας (το οποίο και έκλεισαν οι Αρχές) και, σύμφωνα με την εφημερίδα, ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της αναδιοργάνωσης της μαφίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χρησιμοποιούσε, μάλιστα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «έστελνε μηνύματα και δημιουργούσε επαφές, ως νονός του 21ου αιώνα», τονίζει η εφημερίδα.

Στο καφέ του Κορόνα είχε σταματήσει, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του 2017, και ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο. Το καφέ μπαρ Αουρόρα, όπως ονομάζεται, είχε δουλέψει, με κέτερινγκ, και για τον δήμο του Παλέρμο, πρωτεύουσας της Σικελίας.

Στο παρελθόν, ο Κορόνα εξέτισε 16 χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία, αλλά στη φάση αυτή είχε αναλάβει την αγορά εμπορικών επιχειρήσεων και ακριβών ακινήτων, εξ ονόματος δεκάδων Σικελών νονών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη «La Repubblica», ο Κορόνα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «βασιλιάς των στοιχημάτων στον ιππόδρομο της Σικελίας», ο οποίος τώρα έχει κλείσει με απόφαση των δικαστικών.

Συνολικά, στο πλαίσιο της επιχείρησης της αστυνομίας συνελήφθησαν 19 άτομα, για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης