Σύροι αντάρτες που υπερασπίζονται την πολιορκούμενη συνοικία Μπαμπ Άμρο της πόλης Χομς, ανέφεραν ότι οι μάχες συνεχίστηκαν στην διάρκεια της νύχτας κι αντιμετωπίζουν τουλάχιστον 7.000 στρατιώτες πιστούς στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ένα ανώτερο στέλεχος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ) των ανταρτών, ο Μοχάιμεν αλ Ρουμάιντ, δήλωσε σήμερα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης σε άλλες περιοχές της Συρίας έλαβαν διαταγή να κλιμακώσουν τις ενέργειές τους εναντίον των κυβερνητικών στρατευμάτων για να ανακουφίσουν την πίεση στη Χομς, η οποία υφίσταται βομβαρδισμούς από το πυροβολικό και με ρουκέτες επί 26 ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διπλωμάτες είπαν νωρίτερα ότι φοβούνται πως η 4η Τεθωρακισμένη Μεραρχία διεξάγει επιχείρηση για να «αποτελειώσει» τους αντάρτες στην Μπαμπ Άμρο.

Η 4η Τεθωρακισμένη Μεραρχία, διοικητής της οποίας είναι ο Μάχερ αλ Άσαντ, ο νεότερος αδελφός του προέδρου, απέκτησε φήμη μιας αδίστακτης μονάδας στην διάρκεια της καταστολής της αντικυβερνητικής εξέγερσης που διαρκεί από το 2011, ενώ οι μάχες μεταξύ δυνάμεων του πεζικού συνεχίζεται.

Οι άνδρες των ανταρτών αντιστέκονται ακόμα και ο στρατός του Άσαντ βομβαρδίζει την Μπαμπ Άμρο αλλά δεν έχει διεισδύσει πέρα από τα όριά της», είπε ο Ρουμάιντ, μέλος του Ανώτερου Στρατιωτικού Συμβουλίου που διοικεί τον ΕΣΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την Καμισλί στην ανατολή ως την Ιντλίμπ στο βορρά και τη Ντεράα στο νότο, οι ταξιαρχίες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού υπόσχονται να εξαπολύσουν στρατιωτικές επιχειρήσεις για να εκδικηθούν για την Μπαμπ Άμρο και επιχειρήσεις για να εμποδίσουν την μεταφορά εφοδίων στη Χομς», είπε ο Ρουμάιντ από μια περιοχή στην Τουρκία, κοντά στην μεθόριο με τη Συρία.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης