Ηρεμία επικρατεί σήμερα στο Χονγκ Κονγκ, με λίγες εκατοντάδες φιλοδημοκρατικούς διαδηλωτές να συνεχίζουν τον αποκλεισμό οδικών αρτηριών, έπειτα από τη συμφωνία μεταξύ των φοιτητών και της κυβέρνησης για την έναρξη του διαλόγου αυτή την εβδομάδα.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι μετέβησαν το πρωί στην εργασία τους χωρίς να εμποδιστούν από διαδηλωτές, καθώς μόλις μερικές δεκάδες μεταξύ αυτών παρέμεναν διασκορπισμένοι στα σημεία των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας. Οι παιδικοί σταθμοί παρέμειναν κλειστοί σε ορισμένες συνοικίες του Χονγκ Κονγκ εξαιτίας των καθυστερήσεων που σημειώθηκαν στις μεταφορές λόγω των αποκλεισμών ορισμένων κεντρικών οδών. Τα δημοτικά σχολεία και τα γυμνάσια άρχισαν να λειτουργούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φοιτητές δηλώνουν ότι θέλουν να διατηρήσουν την πίεση στις αρχές παρά τη χθεσινή συμφωνία που επιτεύχθηκε για έναρξη συνομιλιών την κυβέρνηση την Παρασκευή.

Ακτιβιστές της δημοκρατίας εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την προτεινόμενη ατζέντα με τα νομικά και συνταγματικά ζητήματα που θα συζητηθούν κατά την έναρξη του διαλόγου, ωστόσο αποφάσισαν να προχωρήσουν στις συνομιλίες. «Οι στόχοι μας είναι πολύ σαφείς. Θέλουμε την εδραίωση της διεξαγωγής δημοκρατικών εκλογών και ο λαός του Χονγκ Κονγκ να ασκεί τα βασικά του δικαιώματα στην εκλογή του δικού αρχηγού της εκτελεστικής εξουσίας», δήλωσε ο αρχηγός των φοιτητών Κέστερ Σουμ χθες βράδυ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Σε συμφωνία κατέληξαν κυβέρνηση και φοιτητές στο Χονγκ Κονγκ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης