Χονγκ Κονγκ: Πρώην υπάλληλος του βρετανικού προξενείου καταγγέλλει ότι υπέστη βασανιστήρια

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019, 12:04
Χονγκ Κονγκ: Πρώην υπάλληλος του βρετανικού προξενείου καταγγέλλει ότι υπέστη βασανιστήρια

Ένας πρώην υπάλληλος του προξενείου του Χονγκ Κονγκ στη Βρετανία κατήγγειλε ότι υπέστη ξυλοδαρμό και στέρηση ύπνου από άνδρες της κινεζικής μυστικής αστυνομίας, οι οποίοι τον είχαν δέσει με αλυσίδες πιέζοντάς τον να τους αποκαλύψει πληροφορίες για τους φιλοδημοκρατικούς διαδηλωτές, έγραψε η «Wall Street Journal».

Ο Σάιμον Τσενγκ, ένας κάτοικος του Χονγκ Κονγκ ο οποίος εργαζόταν για την ομάδα επιχειρησιακής ανάπτυξης της βρετανικής αποστολής όταν συνελήφθη, δήλωσε στην εφημερίδα ότι ανακρίθηκε επανειλημμένως για τον ρόλο τον οποίο οι ανακριτές του θεωρούσαν ότι διαδραμάτιζε η Βρετανία στην υποκίνηση των ταραχών.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ καταδίκασε τη μεταχείριση που είχε ο Τσενγκ από την Κίνα λέγοντας ότι αυτή «συνιστά βασανιστήρια».

Ο Ράαμπ δήλωσε στην εφημερίδα ότι κάλεσε τον Κινέζο πρέσβη «για να του εκφράσει την οργή του» και πρόσθεσε: «Έχω καταστήσει σαφές ότι αναμένουμε οι κινεζικές Αρχές να ερευνήσουν (την υπόθεση) και να κάνουν όσους ευθύνονται να λογοδοτήσουν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019, 12:31