Καμία αλλαγή δεν πρόκειται να υπάρξει στο πρόγραμμα παράδοσης οπλικών συστημάτων αεράμυνας στη Συρία, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε το συμβόλαιο για την παράδοση συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας καθώς πρόκειται για εξοπλισμούς οι οποίοι έχουν αποκλειστικά αμυντικό χαρακτήρα. Δεν μπορούμε σε ουδεμία περίπτωση να πούμε ότι επιβάλλουμε ένα εμπάργκο στις παραδόσεις στρατιωτικής τεχνολογίας στη Συρία», εξήγησε ο υποδιευθυντής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας στρατιωτικής συνεργασίας, Βιάτσεσλαβ Τζιρκάλν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ρωσία θα συνεχίσει να τιμά τις συμβάσεις που είχαν συναφθεί το 2008 για την επισκευή ελικοπτέρων. Δεν υπάρχει καμία παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας», πρόσθεσε.

Διεθνείς αναλυτές είχαν επισημάνει τον Ιούνιο, μετά την καταστροφή ενός τουρκικού αναγνωριστικού αεροσκάφους, τύπου «F-4» στα ανοικτά των συριακών ακτών, ότι το επεισόδιο επιδεικνύει την αποτελεσματικότητα των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας. Η Μόσχα παραμένει σταθερός σύμμαχος της Δαμασκού, εμποδίζοντας οποιαδήποτε ενέργεια, μέσω του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε., θα προκαλούσε την ανατροπή του προέδρου της χώρας, Bashar al-Assad.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης