Χωρίς ρεύμα η Δαμασκός μετά από έκρηξη σε αγωγό αερίου

Χωρίς ρεύμα η Δαμασκός μετά από έκρηξη σε αγωγό αερίου
Δίχως ρεύμα έμεινε το βράδυ της Τετάρτης η πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκός, καθώς η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σχεδόν αμέσως μετά από μια ισχυρή έκρηξη σε αγωγό αερίου κοντά στο διεθνές αεροδρόμιό της, με την κυβέρνηση να κατηγορεί τους αντάρτες για την έκρηξη.

«Όλη η πόλη μόλις έμεινε στο σκοτάδι», δήλωσε μια κάτοικος που ζει στο κέντρο της Δαμασκού και ζήτησε να μην κατονομαστεί. Είπε ότι μπορούσε να δει μια «μεγάλη λάμψη φωτιάς» κοντά στο αεροδρόμιο και ότι άκουγε σφοδρά πυρά από βαριά πολυβόλα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Βρετανία και μεταδίδει πληροφορίες σχετικά με τις εξελίξεις στα μέτωπα του συριακού εμφυλίου πολέμου με βάση στοιχεία που συλλέγει κι από τις δύο πλευρές, ανέφερε ότι η έκρηξη αυτή προκλήθηκε από το πυροβολικό των ανταρτών, που έπληξε έναν αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου κοντά στο αεροδρόμιο. Δεν είναι ωστόσο απόλυτα σαφές γιατί διακόπηκε η ηλεκτροδότηση.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο ο στόχος των πυρών των ανταρτών ήταν η πόλη Γασούλα, σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο.

Καπνοί έχουν σκεπάσει τον ουρανό πάνω από τον αγωγό αερίου, περίπου 20 χλμ. έξω από την πόλη της Δαμασκού

Πηγή: RT/ ΠΕ
Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013, 03:08