Ο αρχηγός του κόμματος «Νέα Σερβία», Βέλιμιρ Ίλιτς δήλωσε την Παρασκευή ότι υπήρξε νοθεία στις γενικές εκλογές της 6ης Μαΐου, ζητώντας από τις Αρχές να ερευνήσουν τις καταγγελίες του προέδρου του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS), Τόμισλαβ Νίκολιτς. Ο Τόμισλαβ Νίκολιτς, ο οποίος θα αναμετρηθεί με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος (DS) Μπόρις Τάντιτς στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, στις 20 Μαΐου, υποστήριξε ότι στις εκλογές της 6ης Μαΐου αυθεντικά ψηφοδέλτια αντικαταστάθηκαν από άλλα.

«Υπήρξε νοθεία και γνωρίζουμε πώς συνέβη. Το κυβερνών κόμμα, το Δημοκρατικό Κόμμα πιάστηκε να κλέβει και υπάρχει απόδειξη γι αυτό», εξήγησε ο Βέλιμιρ Ίλιτς σε συνέντευξή Τύπου στην έδρα του κόμματός του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό που συνέβη δεν αντιπροσωπεύει τη Δημοκρατία, αλλά τη σκοτεινή Σερβία πριν το 2000, όταν το εκλογικό αποτέλεσμα νοθευόταν και οι πολίτες διαμαρτύρονταν επί μήνες», πρόσθεσε.

Ο αρχηγός του κόμματος «Νέα Σερβία», είπε ακόμη ότι τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής δεν συμπίπτουν με τους καταλόγους των ψηφοφόρων.

Ο Αλεξάνταρ Μπογκντάνοβιτς από την οργάνωση της Νέας Σερβίας στο Νόβι Σαντ δήλωσε ότι περίπου 30.000 έως 40.000 άνθρωποι «πούλησαν» τις ψήφους και ότι η Αστυνομία συνέλαβε τρεις ανθρώπους γι αυτό τον λόγο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Σερβία: Σοβαρές καταγγελίες για πλαστά ψηφοδέλτια, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012, 11:25
Η νοθεία πήγε σύννεφο…, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012, 10:25
Σερβία: Round 2 για Τάντιτς και Νίκολιτς, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012, 00:20

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης