Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι οι εργασίες που απαιτούνται για να τεθούν σε ετοιμότητα τα ρωσικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 θα διαρκέσουν έως την άνοιξη του 2020, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Οι εργασίες, μετά τις οποίες τα συστήματα αυτά αντιπυραυλικής άμυνας (S-400) θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία, θα συνεχισθούν έως την άνοιξη του 2020», δήλωσε ο Ακάρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόμοια δήλωση έκανε και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ κατά τη διάρκεια του ασιατικού – αυστραλιανού φόρουμ ελικοπτέρων που πραγματοποιείται στην Άγκυρα.

Ο Ισαμήλ Ντεμίρ δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία υλοποιεί πλήρως τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της συνεργασίας που αφορά στο πρόγραμμα κατασκευής των μαχητικών 5ης γενιάς F-35. «Η Τουρκία δεν ταλαντεύεται στο ζήτημα αυτό. Συνεπώς αν οι περαιτέρω πρωτοβουλίες των ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, τότε η Άγκυρα θα συνεχίσει την συνεργασία», δήλωσε ο Ντεμίρ, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία ποτέ δεν είχε αρνητική προσέγγιση στο ζήτημα αυτό.

Ο Ντεμίρ υπογράμμισε επίσης ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να εξετάσει νέες προτάσεις για την αγορά των αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot, εφόσον τέτοιες προτάσεις γίνουν κατά την διάρκεια της προγραμματισμένης επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης