Τα στούντιο Dreamworks του Στίβεν Σπίλμπεργκ αγόρασαν τα δικαιώματα ενός βιβλίου για τον ιδρυτή του ιστοτόπου WiliLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, που γράφτηκε από δύο δημοσιογράφους της εφημερίδας Guardian, αναφέρει σήμερα η βρετανική εφημερίδα.

Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη της Guardian, η ταινία θα μπορούσε να δανειστεί από τους Γούντγουορντ και Μπερνστάιν (τους περίφημους ερευνητές του Watergate), από τον Σουηδό συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων Στίγκ Λάρσον και από την σειρά των Τζέισον Μπέρν (που ερμηνεύεται από τον Ματ Ντέιμον στον κινηματογράφο). Προσθέστε σε αυτό στιγμές απόλυτης φάρσας, και τον Τζούλιαν Ασάνζ, έναν συναρπαστικό χαρακτήρα που ξεπερνά οτιδήποτε θα μπορούσε να εφεύρει ένα σεναριογράφος του Χόλιγουντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βιβλίο των δημοσιογράφων της Guardian Ντέιβιντ Λάι και Λιούκ Χάρντινγκ (Wikileaks: Inside Julian Assange’s war on secrecy) αφηγείται με κριτικό μάτι τη ζωή του Τζούλιαν Ασάνζ και τις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ασάνζ και της εφημερίδας ενόψει της δημοσίευσης των διπλωματικών τηλεγραφημάτων.

Η σχέσεις μεταξύ της Guardian και του Ασάνζ εντάθηκαν μετά τη δημοσίευση του βιβλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης