«Προσπαθήσαμε για μια πιο δίκαιη κοινωνία, αλλά κάποιοι έβαλαν τροχοπέδη» δήλωσε ο Δημήτρης Χριστόφιας κατά τη διάρκεια της κοινής επίσκεψής του στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας με τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Σχετικά με τις κατηγορίες που του προσάπτονται, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε ότι δεν πρόκειται να σιωπήσει και πρόσθεσε ότι φεύγει από την προεδρία «με το κεφάλι ψηλά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στην κρίση είπε ότι κατά 90% είναι εισαγόμενη και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι, όπως το 1974 ο κυπριακός λαός κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματά του μετά την τουρκική εισβολή, έτσι και τώρα μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα.

«Είμαστε λαός περήφανος, με βαθιές ρίζες και να είστε αισιόδοξοι ότι θα ξεπεράσουμε και αυτήν την κρίση» δήλωσε ο κ. Χριστόφιας, ενώ αναφέρθηκε και στις προοπτικές που δημιουργεί η ανεύρεση υδρογονανθράκων.

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας λέγοντας ότι «έχουμε έναν υπέροχο λαό που ξέρει να ζει και με τα πολλά και με τα ελάχιστα και θα ανατείλουν καλύτερες ημέρες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε: «Πρόεδρε, είμαι βέβαιος ότι θα βγούμε από πάνω, ο λαός μας θα ζήσει και άστε τους Ευρωπαίους να βυσσοδομούν».

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης