Τα πρώτα του χριστουγεννιάτικα ψώνια έκανε το Σάββατο ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, όπως και εκατομμύρια άλλοι Αμερικανοί, καθώς μετά τη γιορτή των Ευχαριστιών παραδοσιακά ξεκινά στις ΗΠΑ η χριστουγεννιάτικη περίοδος.

Ο Μπαράκ Ομπάμα μαζί με τις δύο κόρες του, Σάσα και Μαλία, πήγαν στο βιβλιοπωλείο Politics and Prose, που βρίσκεται σε πολυτελή συνοικία της Ουάσιγκτον, περίπου 7 χιλιόμετρα από τον Λευκό Οίκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία ημέρα μετά τη «Μαύρη Παρασκευή» στις ΗΠΑ, την πλέον εμπορική ημέρα του χρόνου στη χώρα, όταν τα καταστήματα κάνουν σημαντικές εκπτώσεις, ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι η εξόρμηση του Αμερικανού προέδρου έγινε με την ευκαιρία του «Σαββάτου των μικρών επιχειρήσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ημέρα αυτή θεσπίστηκε ώστε να βοηθήσει τους τοπικούς μικρούς καταστηματάρχες να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση των εμπορικών αλυσίδων.

Ντυμένος με πουλόβερ και ένα καφέ δερμάτινο σακάκι, ο Ομπάμα πέρασε περίπου 20 λεπτά ψάχνοντας για βιβλία. Συχνά μιλούσε με τους άλλους πελάτες, ενώ οι κόρες του στάθηκαν σε άλλα ράφια.

 
Τελικά ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι αγόρασε «έναν μακρύ κατάλογο» βιβλίων «για όλες τις ηλικίες, από 5 έως 52 ετών».

Έπειτα από περίπου μισή ώρα στο βιβλιοπωλείο ο έφυγε, αφού ευχήθηκε «καλές γιορτές» στους υπόλοιπους πελάτες, οι οποίοι τον χειροκρότησαν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης