Απρόσμενο είναι το συμπέρασμα δημοσκόπησης που δημοσιεύεται σήμερα στην ιρλανδική εφημερίδα «Sunday Independent», αφού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η πλειονότητα των Ιρλανδών πολιτών ελπίζει να μην αποπληρώσει το Δουβλίνο τα αστρονομικά του χρέη και θα δεχόταν να προχωρήσει η κυβέρνηση σε στάση πληρωμών.

Συγκεκριμένα, τo 57% των 500 ανθρώπων που έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση εκτιμά ότι το Δουβλίνο θα έπρεπε να κάνει στάση πληρωμών, έναντι του 43% που πιστεύει το αντίθετο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Quantum Research.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή η δραστική λύση ήταν μεταξύ των σλόγκαν στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δουβλίνο και στην οποία, σύμφωνα με εκτιμήσεις, συμμετείχαν από 50.000 ως 150.000 άτομα.

Βάσει της δημοσκόπησης, τα δυο τρίτα των ερωτηθέντων αντιτίθενται στα νέα μέτρα λιτότητας, τα οποία έρχονται ύστερα από τρεις προϋπολογισμούς λιτότητας.

Όσον αφορά σε ορισμένα από τα μέτρα λιτότητας, το 66% των Ιρλανδών αντιτίθεται στη μείωση κατά 12% περίπου του βασικού μισθού, το 60% είναι κατά της μείωσης των οικογενειακών επιδομάτων και το 65% κατά της αύξησης του κόστους εγγραφής στο πανεπιστήμιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης