Ούτε τρεις ημέρες δεν κράτησε η χαρά των Τούρκων χρηστών του Διαδικτύου, οι οποίοι είδαν μετά από δυόμισι χρόνια να είναι και πάλι προσβάσιμη η γνωστή ιστοσελίδα που φιλοξενεί βίντεο από όλον τον κόσμο, YouTube, αφού με νέα δικαστική απόφαση, οι τουρκικές Αρχές απαγόρευσαν τη λειτουργία της.

Το 11ο τμήμα του Ειρηνοδικείου της Άγκυρας έκανε δεκτή την προσφυγή του πρώην ηγέτη της αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Ντενίζ Μπαϊκάλ, με βάση την οποία ζητούσε την απαγόρευση πρόσβασης και πάλι στο Youtube. Ο λόγος ήταν ότι στο Youtube προβαλλόταν το βίντεο, το οποίο στάθηκε η αφορμή να απομακρυνθεί από την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος τον περασμένο Μάιο. Το επίμαχο βίντεο έδειχνε τον ίδιο και μία βουλευτή του κόμματός του σε ερωτικές περιπτύξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, το τουρκικό δικαστήριο έδωσε την εντολή στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας να απαγορεύσει και πάλι την πρόσβαση στο Youtube.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ, σχολιάζοντας τη νέα απόφαση, είπε ότι “η Τουρκία δεν θα έπρεπε να κατατάσσεται στις χώρες που εφαρμόζουν τέτοιου είδους απαγορεύσεις”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης