Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι ο ουκρανικός στρατός ανακατέλαβε αρκετά εδάφη στην περιφέρεια του Χαρκόβου (βορειοανατολικά), τα οποία βρίσκονταν υπό τον έλεγχο ρώσων εισβολέων, χωρίς όμως να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

«Αυτήν την εβδομάδα έχουμε καλά νέα από την περιφέρεια του Χαρκόβου», είπε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του. Χωρίς να διευκρινίσει σε ποιες περιοχές αναφερόταν, έκανε λόγο για «τοποθεσίες όπου επέστρεψε η ουκρανική σημαία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την προηγούμενη εβδομάδα η Ουκρανία έχει εξαπολύσει μια αντεπίθεση στο νότιο τμήμα της επικράτειάς της και υποστηρίζει ότι σημειώνει επιτυχίες, ενώ στον αντίποδα η Ρωσία ισχυρίζεται ότι προκαλεί μεγάλες απώλειες στις ουκρανικές δυνάμεις.

Η περιφέρεια του Χαρκόβου είναι εν μέρει υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού από τα αρχικά στάδια της εισβολής που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου. Η ομώνυμη πόλη — η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ουκρανία — έχει δεχθεί μπαράζ βομβαρδισμών, αλλά τα ρωσικά στρατεύματα δεν κατάφεραν ποτέ να την καταλάβουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης