Νέο μήνυμα Ζελένσκι: Περιμένετε τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο για να κλείσετε τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022, 22:18
Νέο μήνυμα Ζελένσκι: Περιμένετε τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο για να κλείσετε τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας

Νέο μήνυμα στη Δύση απέστειλε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, σε συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο Sky News, την Πέμπτη το βράδυ. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία, ώστε να σταματήσουν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί και να προστατευτούν οι άμαχοι.

 

 

Δεν δίστασε, μάλιστα, να πει πως «ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει και τότε θα κάνετε τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. Αλλά θα είναι πολύ αργά».

Ο Ουκρανός πρόεδρος επέκρινε την «αναποφασιστικότητα της Δύσης να κλείσει τον ουρανό», ενώ όταν ρωτήθηκε αν το γεγονός αυτό, θα μπορούσε να κάνει χειρότερα τα πράγματα, οδηγώντας σε κλιμάκωση και απευθείας σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας, απάντησε: «Χειρότερα για ποιον; Για τις οικογένειές μας; Όχι. Για εκείνους; Ποιος ξέρει; Κανείς δεν ξέρει. Όμως γνωρίζουμε ότι ακριβώς τώρα τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Και στο μέλλον θα είναι αργά. Πιστέψτε με εάν η κατάσταση παραταθεί, θα δείτε. Θα κλείσουν τον ουρανό, αλλά θα χάσουμε εκατομμύρια ανθρώπους. Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει και μόνο, τότε θα κάνετε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. Αλλά θα είναι αργά».

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022, 22:25