Το ρωσικό κράτος απειλεί το ζευγάρι, Ντμίτρι και Όλγα Προκαζόφ, με αφαίρεση της κηδεμονίας του παιδιού τους εξαιτίας ενός βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube και δείχνει τους δύο ρώσους γονείς μαζί με το μωρό τους να συμμετέχουν σε αντικυβερνητική διαδήλωση.

Μάλιστα σε βάρος των δύο Ρώσων έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες για την άσκηση ποινικής δίωξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση του ζεύγους Προκαζόφ έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη Ρωσία, ενώ την ίδια ώρα δεκάδες άτομα βρίσκονται αντιμέτωπα με τον κίνδυνο φυλάκισης επειδή συμμετείχαν στις διαδηλώσεις κατά της ηγεσίας του Πούτιν τις τελευταίες εβδομάδες.

 

Οι άγνωστοι που ανέβασαν το βίντεο στο YouTube εν αγνοία του ζεύγους φρόντισαν να το επενδύσουν με την κατάλληλη μουσική ώστε να ενοχοποιήσουν τους γονείς κατηγορώντας τους ότι έθεσαν το μωρό τους σε κίνδυνο επειδή το πήραν μαζί τους σε μια διαδήλωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατηγορούν τους Προζακόφ ότι παρέδωσαν το παιδί τους στον επικεφαλής των διαδηλώσεων προκειμένου οι ίδιοι να διαφύγουν της σύλληψής τους από την αστυνομία. «Είναι απίστευτα βάρβαρο να τιμωρούν τα παιδιά μας», λέει η μητέρα του μωρού στο BBC. «Είμαστε καλοί γονείς και είναι εύκολο να το αποδείξουμε», συμπληρώνει. Να σημειωθεί ότι ο φερόμενος ως επικεφαλής της αντικυβερνητικής διαδήλωσης δεν είναι κάποιος παντελώς άγνωστος, αλλά ο ξάδελφος της Όλγα Προζακόφ. Εξηγεί ότι απλά γύριζαν σπίτι και δεν υπήρχε κανένας αστυνομικός στην περιοχή, όταν τραβήχτηκε το επίμαχο βίντεο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης