Ζημιές σε 15 οχήματα στη Μάλαγα της Ισπανίας προκάλεσαν οι απεργοί οδηγοί ταξί

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017, 09:26
Ζημιές σε 15 οχήματα στη Μάλαγα της Ισπανίας προκάλεσαν οι απεργοί οδηγοί ταξί
Τα νέα δεδομένα που εισάγουν οι ανεξάρτητες πλατφόρμες παροχής υπηρεσιών και ο ανταγωνισμός που εισάγουν λόγω του χαμηλού κόστους, συναντούν σε πολλά μέρη αντιδράσεις, συχνά ακραίες, από την πλευρά των θιγόμενων εργασιακών κλάδων. Την περασμένη Δευτέρα στη Μάλαγα της Ισπανίας, 15 οχήματα της πλατφόρμας των ανεξάρτητων ταξί Cabify υπέστησαν ζημιές από εξαγριωμένους οδηγούς ταξί της πόλης, οι οποίοι από την ίδια ημέρα πραγματοποιούσαν απεργία διαρκείας,όπως καταγγέλλει η ίδια η εταιρεία.

Σύμφωνα με το σημερινό φύλλο της ηλεκτρονικής εφημερίδας El Publico, η Cabify έχει καταθέσει «στα χέρια των τοπικών, αλλά και εθνικών αρχών» τα στοιχεία για τις ζημιές , που υπέστησαν οχήματα του στόλου της στην πόλη της Ανδαλουσίας, αλλά και ταξί που ήλθαν από άλλες πόλεις για κάλυψη της αυξημένης ζήτησης ενόψει των εορτασμών του Δεκαπενταύγουστου και της απεργίας των αυτοκινητιστών ταξί της πόλης.

Όπως υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, οι βανδαλισμοί κατά των αυτοκινήτων κατά την «μη νόμιμη απεργιακή κινητοποίηση» των ταξιτζήδων, σημειώθηκαν από «μία μειοψηφία οδηγών ταξί, που σχετίζονται και με άλλες βιαιοπραγίες σε διάφορες άλλες περιπτώσεις».

Κατά την Cabify, η μετακίνηση οχημάτων από άλλες πόλεις για να ενισχυθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες στη διάρκεια μεγάλων γεγονότων και εκδηλώσεων όπως η Feria της Μάλαγας «είναι εντελώς νόμιμη και η συχνότητά της έχει συμφωνηθεί και επικυρωθεί κι από τον κανονισμό λειτουργίας των ταξί του υπουργείου Υποδομών».

Περίπου 400 οχήματα ταξί, όχι μόνον επαγγελματιών αυτοκινητιστών από τη Μάλαγα, αλλά και από τη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη, τη Βαλένσια, τη Γρανάδα και την Κόρδοβα, πλημμύρισαν τη Μάλαγα την περασμένη Δευτέρα, πραγματοποιώντας μία πορεία από το αεροδρόμιο της ανδαλουσιανής πόλης έως το κέντρο της πόλης, στα πλαίσια της απεργίας διαρκείας που προκηρύχθηκε από την Κυριακή.

Πηγή: El Publico, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017, 09:26