Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει η είδηση πως έξι πολίτες στη Ζιμπάμπουε, ανάμεσα τους και ένας πρώην πρωθυπουργός, οι οποίοι είχαν συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο από τις Αρχές την ώρα που παρακολουθούσαν video με σκηνές από την «Αραβική Άνοιξη», κρίθηκαν ένοχοι.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Telegraph»,δικαστήριο στην πρωτεύουσα Χαράρε έκρινε ένοχους, τη Δευτέρα, τους συλληφθέντες οι οποίοι πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης που μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 10 έτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O ένας εκ των καταδικασθέντων και λέκτορας Πανεπιστημίου, Munyaradzi Gwisai, αρνήθηκε τις κατηγορίες περί σχεδιαζόμενου πραξικοπήματος, χαρακτηρίζοντας «ανόητη» την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου κόμματος MDC κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα, Zanu PF, για αυταρχισμό υπογραμμίζοντας πως «αθώα θύματα συνεχίζουν να βιώνουν τον σκληρό και βάρβαρο τρόπο της διακυβέρνησής του».

Το MDC και το Zanu PF είχαν προχωρήσει το 2009 στη δημιουργία κυβέρνησης συνασπισμού καθώς το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είχε δώσει αυτοδυναμία σε κάνενα από τα δύο κόμματα. Οι καυγάδες μεταξύ του προέδρου Mugabe και του πρωθυπουργού Morgan Tsvangirai βρίσκονται σχεδόν σε ημερήσια διάταξη στον εγχώριο τύπο, ενώ δε λείπουν και περιπτώσεις που η αντιπαλότητά τους σε διάφορα «επίμαχα» θέματα (π.χ. ομοφυλοφιλία) έχει απασχολήσει και τα διεθνή Μ.Μ.Ε..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Ζιμπάμπουε: Σφοδρή επίθεση του προέδρου Μουγκάμπε στον Κάμερον, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012, 23:25
Αμετακίνητος ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011, 04:45
Σάλος με τον… «τελευταίο δικτάτορα», Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011, 04:20

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης