Ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε, ηλικίας 93 ετών, που παραμένει στην εξουσία εδώ και 37 χρόνια, αρνήθηκε να παραιτηθεί μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που είχε την Πέμπτη με στρατηγούς, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή προσκείμενη στις ένοπλες δυνάμεις.

«Συναντήθηκαν την Πέμπτη. Αρνήθηκε να υποβάλει την παραίτησή του, πιστεύω ότι προσπαθεί να κερδίσει χρόνο» επεσήμανε η ίδια πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη στρατιωτικές δυνάμεις κατέλαβαν τις κεντρικές εγκαταστάσεις του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ZBC και απέκλεισαν την πρόσβαση σε κυβερνητικά κτήρια, αλλά σύμφωνα με πηγές του στρατού δεν έχουν προχωρήσει σε πραξικόπημα.

Ο στρατός έχει θέσει υπό κράτηση τον 93χρονο πρόεδρο Μουγκάμπε, ηγέτη του κυβερνητικού κόμματος Zanu-PF, για τον οποίο αναφέρουν ότι είναι ασφαλής. 

Σε τηλεοπτικό μήνυμα εκπρόσωπος του στρατού ανέφερε: «Ο στρατός προσπαθεί να σταματήσει τον εκφυλισμό της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας» και αρνούμενος ότι πρόκειται για πραξικόπημα, συνέχισε λέγοντας: «Στοχεύουμε μόνο τους εγκληματίες γύρω από τον πρόεδρο, που με τις πράξεις τους προκαλούν τα κοινωνικά και οικονομικά δεινά στους πολίτες της χώρας και σκοπεύουμε να τους οδηγήσουμε ενώπιον της δικαιοσύνης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης