Ο πρόεδρος του Εκουαδόρ, Rafael Correa, ανακοίνωσε χθες ότι θα είναι έτοιμος να υποβληθεί αν χρειαστεί σε ορό της αλήθειας στην προσπάθειά του να αποδείξει ότι δεν πήρε «δωράκια» από την αυτονομιστική οργάνωση της Κολομβίας.

Η δήλωση του έγινε τρεις ημέρες μετά την εμφάνιση έρευνας βρετανικής «δεξαμενής σκέψεων» στην οποία παρουσιάζεται να έχει στενές διασυνδέσεις με την αριστερή αυτονομιστική οργάνωση των ανταρτών της Farc. Συγκεκριμένα, το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Σπουδών, με έδρα το Λονδίνο δημοσίευσε μια έρευνα με θέμα τους δεσμούς μεταξύ των ανταρτών της Farc και «συνδέσμων» σε Βενεζουέλα και Κολομβία, η οποία στηρίζεται σε μια μελέτη ηλεκτρονικών μηνυμάτων και κειμένων των δύο τελευταίων χρόνων, που είχαν περιέλθει στην κατοχή του στρατού της Κολομβίας, ύστερα από έφοδο σε στρατόπεδο των Farc στο Εκουαδόρ των Μάρτιο του 2008.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επικαλούμενη τη μαρτυρία ενός πρώην αντάρτη, επισημαίνεται ότι ο ηγέτης του Εκουαδόρ είχε λάβει στο παρελθόν χρήματα από τη συγκεκριμένη οργάνωση.

«Τα χέρια μου είναι καθαρά. Δεν έχω συναντηθεί ποτέ με κάποιο μέλος της Farc. Θα υποβληθώ και στον ορό της αλήθεια αν χρειαστεί, προκειμένου να αποδείξω ότι δεν έλαβα ποτέ χρήματα από τη συγκεκριμένη οργάνωση», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης