Την άδεια να προχωρήσει στην αποσυναρμολόγηση όλων των αντιδραστήρων του πυρηνικού εργοστασίου Fukushima Daiichi, το οποίο υπέστη τεράστιες καταστροφές από τον σεισμό των 8,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, ζήτησε ο κυβερνήτης της επαρχίας Φουκουσίμα, μετέδωσε το ιαπωνικό κρατικό κανάλι, NHK.

Ο Yuhei Sato εξήγησε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη ότι βασική προτεραιότητα αποτελεί το μέλλον των νέων και η ασφάλεια των παιδιών. Εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας Tepco είχε ανακοινώσει πριν από λίγες ημέρες την αποσυναρμολόγηση των τεσσάρων αντιδραστήρων που υπέστησαν σημαντικές ζημιές στη διάρκεια του σεισμού, τονίζοντας ότι το μέλλον των No5 και Νο6 αντιδραστήρων θα αποφασιστεί από κοινού με την τοπική Αυτοδιοίκηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κυβερνήτης της Φουκουσίμα δεσμεύτηκε επίσης ότι οι Αρχές θα φροντίσουν για την επαγγελματική αποκατάσταση όλων των υπαλλήλων που εργάζονταν στο συγκεκριμένο εργοστάσιο. Ο Yuhei Sato είναι ο πρώτος κυβερνήτης επαρχίας που ζητάει επίσημα την απομάκρυνση πυρηνικής εγκατάστασης από την περιοχή που διοικεί.

Σε κάθε περίπτωση, όπως μεταδίδει το NHK, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος του 2011.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης