Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, καταδίκασε χθες τη δολοφονία ενός Ισραηλινού προσκυνητή κοντά σε πόλη της Δυτικής Όχθης και απαίτησε από την παλαιστινιακή Αρχή να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα σε βάρος του αστυνομικού που ευθύνεται για το επεισόδιο.

«Η Παλαιστινιακή Αρχή οφείλει να λάβει σοβαρά μέτρα εναντίον των τρομοκρατών που διέπραξαν αυτή την εγκληματική ενέργεια εναντίον Εβραίων πιστών που πήγαιναν να προσευχηθούν», τόνισε σε έντονο ύφος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός μετά την κηδεία του Μπεν Γιόσεφ Λιβνάτ, ανιψιού της υπουργού Πολιτισμού του Ισραήλ, Λίμορ Λιβνάτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αστυνομικός είχε πυροβολήσει εναντίον Ισραηλινών που εισήλθαν χωρίς άδεια σε έναν ιερό χώρο, γνωστό με την ονομασία «ο Τάφος του Ιωσήφ», σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό. Από τα πυρά του αστυνομικού σκοτώθηκε ο Γιόσεφ Λιβνάτ, ένας 24χρονος υπερορθόδοξος Ισραηλινός και πατέρας τεσσάρων παιδιών, και τραυματίστηκαν άλλοι τέσσερις Ισραηλινοί. Σύμφωνα με ισραηλινές ιατρικές πηγές οι δύο από τους τέσσερις, ένας 20χρονος και ένας 17χρονος νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο κυβερνήτης της Νάμπλους, όπου έγινε το περιστατικό, Τζιμπρίν αλ Μπάκρι δήλωσε ότι η ομάδα των ισραηλινών «μπήκε στην περιοχή χωρίς να υπάρξει συνεννόηση με την Παλαιστινιακή Αρχή, όπως έχει συμφωνηθεί με το Ισραήλ».

«Συλλάβαμε τις δυνάμεις που ήταν υπεύθυνες για τη φρούρηση της περιοχής κι ερευνούμε τι συνέβη»,  πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ, δήλωσε ότι η έλλειψη συντονισμού δε δικαιολογεί το επεισόδιο και κάλεσε την Παλαιστινιακή Αρχή «λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα» σε βάρος όσων ευθύνονται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης