Ο διάσημος ακτιβιστής, Chen Guangcheng, εξαπέλυσε την Τρίτη κατηγορίες κατά των Αρχών της Κίνας, υποστηρίζοντας ότι αστυνομικοί κακομεταχειρίστηκαν ένα μέλος της οικογένειάς του.

Ο τυφλός δικηγόρος, ο οποίος στα τέλη Απριλίου είχε καταφύγει στην αμερικανική πρεσβεία στο Πεκίνο και σήμερα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, έκανε αυτή την καταγγελία στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του με μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Chen Guangcheng κατηγόρησε τις Αρχές της επαρχίας Σαντόνγκ ότι θέλουν να τον εκδικηθούν, απαγγέλλοντας κατηγορίες για ανθρωποκτονία στον ανιψιό του.

«Οι κατηγορίες είναι κατασκευασμένες. Τα μέλη της επιτροπής στο Γινάν δεν ασχολούνται καθόλου με τους νόμους», τόνισε.

Τις δηλώσεις του μετέφραζε στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων ένας από τους σημαντικότερους υποστηρικτές του, ο Bob Fu. Σύμφωνα με τον Kινέζο ακτιβιστή, ο ανιψιός του ξυλοκοπήθηκε βάναυσα και κατηγορήθηκε ότι σκότωσε κάποιον, αν και δεν έχει καταγραφεί κανένα έγκλημα ή θάνατος στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι Αρχές εφαρμόζουν στον ανιψιό μου τις ίδιες μεθόδους που εφάρμοζαν και σε μένα με αποτέλεσμα να παραμείνω στη φυλακή για τέσσερα χρόνια», πρόσθεσε.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης