Συνολικά εβδομήντα εργάτες κατασκευαστικής εταιρείας συνελήφθησαν στο Dubai διότι διαδήλωναν στον καταυλισμό τους ζητώντας αύξηση, σύμφωνα με την εφημερίδα «The National».

Οι εργάτες «συνελήφθησαν χθες (Τρίτη) γιατί σχετίζονταν με μια διαδήλωση με αίτημα την αύξηση του μισθού τους», σημειώνει η εφημερίδα, το επίσημο όργανο της κυβέρνησης του Άμπου Ντάμπι. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εδώ και δύο εβδομάδες περίπου 3.000 εργαζόμενοι της εταιρείας Arabtec οργανώνουν κινητοποιήσεις με το ίδιο αίτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προσπαθούσαμε επί δέκα ημέρες να βρούμε λύσεις στο πρόβλημα», δήλωσε ένας αξιωματούχος της αστυνομίας του Ντουμπάι, ο Μοχάμαντ αλ-Μουρ. «Προτείναμε στους εργάτες είτε να επιστρέψουν στη δουλειά τους είτε να ζητήσουν από την εταιρεία να σπάσει τα συμβόλαιά τους για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Οι περισσότεροι εξετάζουν αυτές τις δύο επιλογές», πρόσθεσε.

Η εταιρεία Arabtec έχει αρνηθεί να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την υπόθεση.

Οι διαδηλώσεις απαγορεύονται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μια χώρα που επικρίνεται συχνά από τις οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των εκατομμυρίων ξένων εργατών που, στην πλειονότητά τους, προέρχονται από χώρες της Ασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης