Ένας υποστηρικτής του Isis ήταν ο άνθρωπος που φορώντας στολή σεκιούριτι, κατάφερε με τουλάχιστον ένα μαχαίρι να μαχαιρώσει 8 ανθρώπους στο εμπορικό πολυκατάστημα Σεντ Κλάουντ της Μινεσότα προτού πέσει νεκρός από όπλα αστυνομικών που βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εισβολέας ρώτησε τουλάχιστον ένα θύμα αν ήταν μουσουλμάνος. Η ανάληψη της ευθύνης έγινε μέσω του δικτύου Amaq που ελέγχεται από τζιχαντιστές.

Η ανάρτηση αναφέρει: «Ο στρατιώτης του Ισλαμικού Χαλιφάτου έκανε την επίθεση μετά από τις εκκλήσεις να μπουν στο στόχαστρο οι χώρες του συνασπισμού των σταυροφόρων». Ο επιτιθέμενος έκανε αναφορές στον Αλλάχ, είπε o Αρχηγός της Αστυνομίας του St Cloud Μπλερ Άντερσον.

Τα θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα μη απειλητικά για τη ζωή τους γύρω στις 20:15 το Σάββατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Άντερσον ανέφερε ότι ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας σκότωσε τον ύποπτο, ο οποίος ήταν οπλισμένος με ένα ή δύο μαχαίρια και φορούσε μια ομοιόμορφη στολή ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας.

Ο ίδιος δεν έδωσε παραπάνω στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη, αλλά δήλωσε ότι η αστυνομία είχε τρεις συναντήσεις μαζί του, κυρίως για ήσσονος σημασίας παραβάσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης