Δραματική συνεχίζει να είναι η κατάσταση στην γειτονική Ιταλία η οποία μετρά συνολικά 4.825 θανάτους από τον κορωνοϊό.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού είναι 53.578. Οι νεκροί έφτασαν τους 4.825, ενώ  6.072 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 47.021 και είχαν χάσει τη ζωή τους, συνολικά, 4.032 άνθρωποι.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν τη ζωή τους 793 ασθενείς, καταγράφηκαν 6.557 νέα κρούσματα και 923 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Στη Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 25.515 και οι νεκροί 395. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 6.705 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 715. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 4.617, με 146 νεκρούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιταλία: η μεγαλύτερη δοκιμασία από τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η Deutsche Welle, προσπαθεί να διερευνήσει το γιατί η Ιταλία δεν κατόρθωσε να ελέγξει την κατάσταση.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, παρά τα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί στην Ιταλία η εξάπλωση του κορωνοϊού δεν μειώνεται. Τα κρούσματα και οι νεκροί συνεχίζουν να αυξάνονται. Η κούραση, η ανησυχία και η αβεβαιότητα κυριαρχούν.

Η Ιταλία δεν είδε ακόμη θετικά αποτελέσματα από τα αυστηρά μέτρα που έχουν υιοθετηθεί. Οι νεκροί ξεπέρασαν τις 4.000 και τα κρούσματα τις 47.000.

Στο Μιλάνο οι ουρές στα σούπερ μάρκετ ξεκίνησαν τα χαράματα. Αλλά και στην Ρώμη είναι εντυπωσιακές. Συχνά οι πολυκατοικίες μοιάζουν έρημες με τον κόσμο κλειδαμπαρωμένο μέσα στα σπίτια. O δήμαρχος της ιταλικής συμπρωτεύουσας, Μπέπε Σάλα, σκοπεύει να κλείσει και τα καταστήματα καπνού για να περιορίσει τις εξόδους των Μιλανέζων.

Υπάρχει κούραση και ανησυχία. Τόσο που η Ιταλική Πολιτική Προστασία αναγκάσθηκε να διαψεύσει ότι από τα μέσα Απριλίου υπάρχει σχέδιο με εφαρμογή των ακραίων απαγορεύσεων που ίσχυσαν στην κινεζική Γιουχάν.

Γιατί η Ιταλία δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση;

Το μεγαλύτερο άγχος όμως οφείλεται στο ότικανείς δεν έχει απαντήσει ακόμη σε ένα κύριο ερώτημα: για ποιο λόγο η Ιταλία δεν καταφέρνει να σταματήσει την συνεχή αύξηση των κρουσμάτων και νεκρών, παρά τις τόσες προσπάθειες. 

Η κυβέρνηση Κόντε σκοπεύει να εγκρίνει την πραγματοποίηση χιλιάδων τεστ για να εντοπισθούν οι φορείς του ιού που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Και να τεθούν πιθανότατα υπό παρακολούθηση μέσω δορυφόρου ώστε να ελέγχονται, λεπτό προς λεπτό οι μετακινήσεις τους.Πόσος καιρός θα χρειαστεί, όμως; Ξαφνικά, στην εποχή της πληροφορικής και της εικονικής πραγματικότητας, η Ιταλία ανακάλυψε ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε απλές χάρτινες μάσκες για τους γιατρούς και τους νοσοκόμους της.

Την ίδια στιγμή προβλήματα που μέχρι χθες έμοιαζαν τεράστια, ξαφνικά έγιναν σχεδόν ασήμαντα. Όλοι συμφωνούν ότι και στην Ιταλία πρόκειται για τη μεγαλύτερη δοκιμασία, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.«Ίσως η κατάσταση βελτιωθεί στα τέλη Απριλίου», εκτιμά μέρος των ειδικών. Ασφαλώς και δεν είναι βέβαιο, αλλά είναι κάτι. Αν μη τι άλλο, προσφέρει λόγο ύπαρξης στην ελπίδα.

Πηγή: ΑΠΕ, Deutsche Welle

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης