Η Γερμανία δεν σχεδιάζει προς το παρόν να εφοδιάσει την Ουκρανία με πυραύλους Taurus, επειδή δεν είναι συγκρίσιμοι με τους πυραύλους που της παρέχουν η Γαλλία και η Βρετανία, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Bild.

Το Βερολίνο ανησυχεί επίσης ότι οι πύραυλοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να πληγεί η Γέφυρα του Κερτς που συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε από τη Μόσχα το 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Κίεβο ζητά εδώ και καιρό από το Βερολίνο αυτούς τους πυραύλους, που θα έδιναν στην Ουκρανία τη δυνατότητα να πλήξει στόχους σε μεγαλύτερο βάθος εντός των κατεχομένων από τη Ρωσία εδαφών. Η Γερμανία έχει απαντήσει επανειλημμένα ότι όσον αφορά τις παραδόσεις οπλικών συστημάτων θα ενεργήσει σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την περασμένη εβδομάδα ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς είπε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του κοινοβουλίου ότι οι πύραυλοι Taurus δεν είναι εφάμιλλοι των γαλλικών SCALP ή των βρετανικών Storm Shadow καθώς οι χώρες αυτές δίνουν γεωχωρικά δεδομένα για τους στόχους απευθείας οι ίδιες.

Ένας εκπρόσωπος της καγκελαρίας είπε ότι δεν υπάρχει κάτι νεώτερο όσον αφορά το θέμα των πυραύλων Taurus.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Bild γράφει επίσης ότι Βρετανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι προσπάθησαν να πείσουν τη Γερμανία να στείλει τέτοιους πυραύλους στην Ουκρανία.

Νωρίτερα σήμερα, το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε ότι η Γερμανία σκοπεύει να εφοδιάσει την Ουκρανία με πρόσθετα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας για να προστατεύσει τις αποστολές σιτηρών από πιθανές ρωσικές επιθέσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης