Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς δήλωσε απόψε ότι η οργάνωση είναι ανοιχτή σε συζητήσεις για μια πιθανή ανακωχή με το Ισραήλ, αφού «πέτυχε τους στόχους της».

Ερωτηθείς αν η ισλαμιστική οργάνωση είναι πρόθυμη να συζητήσει μια πιθανή κατάπαυση του πυρός, ο Μούσα Άμπου Μαρζούκ είπε σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι Al Jazeera ότι η Χαμάς είναι ανοιχτή «σε κάτι τέτοιο» και «σε κάθε πολιτικό διάλογο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, από τις ισραηλινές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής 687 άνθρωποι και άλλοι 3.726 τραυματίστηκαν. Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν 140 παιδιά και 105 γυναίκες, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Νωρίτερα στέλεχος της Χαμάς δήλωσε πως δεν υπάρχει δυνατότητα διαπραγμάτευσης με το Ισραήλ. Συγκεκριμένα, «καμία διαπραγμάτευση» δεν είναι εφικτή προς το παρόν με το Ισραήλ, καθώς οι εχθροπραξίες συνεχίζονται, δήλωσε συγκεκριμένα στο Γαλλικό Πρακτορείο το στέλεχος της Χαμάς από την Ντόχα, πρωτεύουσα του Κατάρ.

«Η στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται και η αντίσταση από τις Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ (το ένοπλο τμήμα της Χαμάς) συνεχίζει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του λαού μας, επομένως δεν υπάρχει δυνατότητα καμίας διαπραγμάτευσης για το ζήτημα των ομήρων ή άλλα θέματα» με το Ισραήλ, είπε ο Χόσαμ Μπαντράν, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς που εδρεύει στην πρωτεύουσα του Κατάρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απειλεί με εκτελέσεις ομήρων η Χαμάς

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ κάλεσαν τους πολίτες να προετοιμαστούν να παραμείνουν στα καταφύγια για τρεις ημέρες. Τους ζητά μάλιστα να εξασφαλίσουν επάρκεια τροφίμων, νερού και συσκευών που λειτουργούν με μπαταρίες, για τις περιπτώσεις που θα υπάρχουν διακοπές ρεύματος από τους συνεχείς βομβαρδισμούς.

Νωρίτερα, και όπως φαίνεται σε βίντεο που ανήρτησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, το Ισραήλ ξεκίνησε να βομβαρδίζει τη Γάζα.

Η Χαμάς στη συνέχεια προέβη σε απειλές, λέγοντας πως θα εκτελεί ομήρους σε κάθε επίθεση στη Γάζα.

Πηγή: Al Jazeera, Reuters

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης