Ένα ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμα έπληξαν  σήμερα οι Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, όπως έκανε γνωστό η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ στην περιοχή.

Οι Χούθι εκτόξευσαν πύραυλο κατά του ελληνόκτητου πετρελαιοφόρου πλοίου M/T Wind με σημεία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν τραυματίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Περίπου στη 1 π.μ. (ώρα Σαναά / Υεμένη) της 18ης Μαΐου, οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν Χούθι εκτόξευσαν έναν βαλλιστικό πύραυλο κατά πλοίων (ASBM) στην Ερυθρά Θάλασσα και έπληξαν το πετρελαιοφόρο M/T Wind με σημαία Παναμά, το οποίο ανήκει και διαχειρίζεται από την Ελλάδα», αναφέρει σε ανάρτησή της στο twitter η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ.

«Το M/T Wind είχε δέσει πρόσφατα στη Ρωσία και είχε προορισμό την Κίνα. Από την επίθεση προκλήθηκε πλημμύρα που οδήγησε στην απώλεια της πρόωσης και του συστήματος διεύθυνσης. Πολεμικό σκάφος ανταποκρίθηκε αμέσως στην κλήση κινδύνου της M/T Wind, αλλά δεν χρειάστηκε βοήθεια. Το πλήρωμα του M/T Wind κατάφερε να αποκαταστήσει την πρόωση και το σύστημα διεύθυνσης και δεν αναφέρθηκαν θύματα. Το M/T Wind συνέχισε την πορεία του αυτοδύναμο», συνεχίζει η ανακοίνωση.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης