Την κινητοποίηση του στρατού της Δανίας, για να βοηθήσει την αστυνομία στο έργο ασφάλειας γύρω από «εβραϊκές και ισραηλινές» τοποθεσίες στην Κοπεγχάγη, ανακοίνωσε την Κυριακή (3/12) το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

«Η κατάσταση στο Ισραήλ και τη Γάζα ασκεί μεγάλη πίεση στην αστυνομία. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε (…) ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα υποστηρίξουν την επιτήρηση εβραϊκών και ισραηλινών χώρων στην Κοπεγχάγη, όπως τη συναγωγή ή την ισραηλινή πρεσβεία», είπε ο υπουργός Άμυνας, Τρελς Λουντ Πούλσεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι στρατιώτες θα αναπτυχθούν από τις 6 Δεκεμβρίου, για απροσδιόριστο ακόμη διάστημα.

Αρκετές διαδηλώσεις ως αντίδραση στον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Χαμάς, σε συνδυασμό με τις πυρπολήσεις του Κορανίου, που πραγματοποιήθηκαν στη σκανδιναβική χώρα, έχουν επιβαρύνει το έργο της δανικής αστυνομίας.

«Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση, όπου η τρομοκρατική απειλή που αντιμετωπίζει η Δανία είναι σοβαρή», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Πέτερ Χάμελγκααρντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή οδήγησε σε μια εντελώς απαράδεκτη αύξηση του αντισημιτισμού και της ανασφάλειας μεταξύ των Εβραίων στη Δανία», πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης