«Πόρτα» στην αδερφή του Saif al-Islam Gaddafi έριξε την Πέμπτη το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης η οποία είχε ζητήσει να καταθέσει υπέρ του συγγενή της που κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

H Aisha Gaddafi είχε ζητήσει άδεια να επικοινωνήσει με τον αδερφό της προκειμένου να του παράσχει νομική βοήθεια, ωστόσο οι δικαστές έκριναν πως πίσω από την πρότασή της «κρύβονταν άλλοι σκοποί».

Ειδικότερα, την Τρίτη, μέσω του δικηγόρου της, η κόρη του Λίβυου Συνταγματάρχη ζήτησε να της δοθεί άδεια για να παρέμβει στο ΔΠΔ ως «amicus curiae» («φίλος του δικαστηρίου» στα λατινικά) με σκοπό να «προστατεύσει» τα συμφέροντα του αδελφού της, προσφέροντας παράλληλα χρήσιμες πληροφορίες στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με το Associated Press οι πληροφορίες που θα παρείχε θα βοηθούσαν το ΔΠΔ να ξεδιαλύνει το τοπίο όσον αφορά στις πραγματικές προθέσεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (NTC) το οποίο ζητάει επίμονα τη διεξαγωγή της δίκης του γιου του Gaddafi στη Λιβύη.

Ο Saif al-Islam συνελήφθη στις 19 Νοεμβρίου 2011 στο νότιο τμήμα της Λιβύης και μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί αν τελικά η δίκη του θα πραγματοποιηθεί στη Λιβύη.

Διαβάστε επίσης:
Διαψεύδουν τις φήμες για δίκη του γιου του Καντάφι στη Λιβύη, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012, 01:04

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας