Δικαστήριο στην Καμπότζη αποφάσισε σήμερα την αποφυλάκιση του Ρώσου πρώην μεγιστάνα του κατασκευαστικού τομέα Σεργκέι Πολόνσκι, ο οποίος ωστόσο δεν θα εκδοθεί στη Ρωσία, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη που του έχουν απαγγελθεί, δήλωσε ο δικηγόρος του.

Ο Πολόνσκι κατηγορείται για κατάχρηση 5,7 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (175 εκατ. δολάρια) για την ανέγερση ενός ουρανοξύστη στη Μόσχα, ενός σχεδίου που ποτέ δεν υλοποιήθηκε. Τα χρήματα αυτά προέρχονταν από υποψήφιους αγοραστές.

Η αστυνομία της Καμπότζης συνέλαβε εκ νέου τον Πολόνσκι τον Νοέμβριο, ο οποίος δεν θα εκδοθεί στη Ρωσία, καθώς, όπως αποφάσισε το δικαστήριο, δεν υπάρχει συμφωνία έκδοσης μεταξύ των δύο χωρών.

Ο δικηγόρος δήλωσε ότι ο πελάτης του θα παραμείνει στην Καμπότζη για να αντιμετωπίσει άλλες κατηγορίες.

Ο Πολόνσκι είχε συλληφθεί αρχικά τον περασμένο Απρίλιο στην Καμπότζη και στη συνέχεια είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, μαζί με ακόμη δύο Ρώσους. Οι τρεις τους κατηγορήθηκαν για επίθεση και παράνομη κράτηση του πληρώματος ενός τουριστικού πλοίου.

«Δεν θα εκδοθεί στη Ρωσία και θα συνεχίζει να βοηθάει την Καμπότζη με επενδύσεις. Θα τον βοηθήσω να βρει σύζυγο, είναι ένας καλός άνθρωπος» είπε ο δικηγόρος του.

Πηγή: ΑΜΠΕ