Δεν είναι η κατάλληλη ώρα να χαλαρώσουν οι περιορισμοί που έχουν υιοθετηθεί στη Γαλλία με στόχο την ανάσχεση της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού, εκτίμησε σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde.

Ο Καστέξ, που αναμένεται να απευθυνθεί στους Γάλλους σήμερα στις 18:00 (19:00 ώρα Ελλάδας), επισήμανε στην ίδια συνέντευξη ότι, παρόλο που υπάρχουν ενδείξεις ότι μειώνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων Covid-19 στη Γαλλία, «σίγουρα δεν είναι η ώρα να χαλαρώσουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες Τετάρτη, η Γαλλία ανακοίνωσε 35.879 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων σε 1,86 εκατομμύριο, καθιστώντας την την πλέον πληγείσα χώρα στην Ευρώπη από τον Covid-19 σε αριθμό κρουσμάτων. Εξάλλου ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τις 42.535.

Περίπου πριν δύο εβδομάδες επιβλήθηκε στη Γαλλία νέο εθνικό lockdown, το οποίο έχει πλήξει την οικονομία, όμως γεννά ελπίδες σε κάποιους πολιτικούς ότι, εφόσον βελτιωθούν τα νούμερα της πανδημίας, η Γαλλία ίσως καταφέρει να ανοίξει τα βασικά καταστήματα και τις επιχειρήσεις για τα Χριστούγεννα.

«Αυτό που επιθυμώ είναι να μπορέσουμε να σώσουμε τον Δεκέμβριο για το λιανεμπόριο… Αυτό που θα υπαγορεύσει την απόφαση του πρωθυπουργού και του προέδρου είναι η προστασία της ασφάλειας του γαλλικού πληθυσμού» σχολίασε νωρίτερα σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ στον ραδιοσταθμό BFM Business.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης