Σχεδόν 9.000 άνθρωποι συμμετείχαν την Κυριακή στις Βρυξέλλες σε διαδήλωση με αίτημα τον τερματισμό των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Γάζα, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της ΕΕ πρόκειται να συναντηθούν τη Δευτέρα (22/1), ξεχωριστά, με τους ομολόγους τους του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αρχής, Ισραέλ Κατζ και Ριγιάντ αλ Μαλίκι, με αντικείμενο συζήτησης τρόπους για τον τερματισμό της βίας στη Γάζα. Στις Βρυξέλλες αναμένονται επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών της Αιγύπτου, της Σαουδικής Αραβίας και της Ιορδανίας καθώς και ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, ο Άχμεντ Άμπουλ Γέιτ, για γεύμα εργασίας με τους Ευρωπαίους ομολόγους τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διαδήλωση της Κυριακής, υπό ένα πανό με το σύνθημα «Δικαιοσύνη για την Παλαιστίνη», οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα όπως «Σταματήστε τη γενοκτονία», «Το Ισραήλ είναι τρομοκράτης» και «Απελευθερώστε τη Γάζα». Ορισμένοι επέκριναν την ΕΕ για την «ντροπιαστική αδυναμία της να προστατεύσει τους άμαχους Παλαιστίνιους, άλλοι ζητούσαν μποϊκοτάζ των ισραηλινών προϊόντων και επιχειρήσεων.

«Πρέπει πραγματικά να ενωθούμε απέναντι στη γενοκτονία που διαπράττεται στη Γάζα και να αγωνιστούμε για το τέλος της ισραηλινής κατοχής» είπε ένας διαδηλωτής, ο Βικτόρ Ντιμόν.

«Σε κανέναν λαό δεν αξίζει κάτι τέτοιο, είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά», σχολίασε η Μπαχιτζά Ντιούρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης