Το δημοτικό συμβούλιο του Σμολνίνσκογιε στην Αγία Πετρούπολη ζητά με απόφασή από τους βουλευτές της Κρατικής Δούμας (κάτω βουλής) να απαγγείλουν την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, για την κήρυξη του πολέμου κατά της Ουκρανίας και ως εκ τούτου να παυθεί από τα καθήκοντα του. Την σχετική ανακοίνωση δημοσιοποίησε σήμερα ο δημοτικός σύμβουλος του Σμολνίνσκογιε Ντμίτρι Παλιούγκα

«Την απόφαση υποστήριξε η πλειοψηφία των παρόντων συμβούλων», έγραψε ο Παλιούγκα, χωρίς να προσδιορίσει πόσοι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν «υπέρ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος έδωσε στην δημοσιότητα το κείμενο της απόφασης και της έκκλησης προς τους βουλευτές της Κρατικής Δούμας. Στην έκκληση υπογραμμίζεται ότι στον πόλεμο «σκοτώνονται και μένουν ανάπηροι νέοι που είναι ικανοί να εργασθούν», από τις συνέπειες της εισβολής πλήττεται η οικονομία της Ρωσίας, ενώ αποτέλεσμα των ενεργειών του Πούτιν είναι η διεύρυνση του συνασπισμού του ΝΑΤΟ με την ένταξη της Σουηδίας και της Φιλανδίας. Ως ένας από τους στόχους του πολέμου που είχε ανακοινωθεί ήταν η αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας, αλλά «επιτεύχθηκε το αντίθετο αποτέλεσμα» , καθώς από τις 24 Φεβρουαρίου το Κίεβο έχει λάβει νέους εξοπλισμούς αξίας 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων», αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης.

«Θεωρούμε ότι η απόφαση του προέδρου Πούτιν για την έναρξη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης βλάπτει την ασφάλεια της Ρωσίας και των πολιτών της. Σε σχέση με αυτό σας παρακαλούμε ως βουλευτές της Κρατικής Δούμας να καταθέσετε πρόταση κατά του προέδρου της Ρωσικής Δημοκρατίας για εσχάτη προδοσία ώστε να απομακρυνθεί από το αξίωμα του» αναφέρεται στο κείμενο.

Στις αρχές Μαρτίου οι δημοτικοί σύμβουλοι του Σμολνίνσκογιε είχαν απευθύνει έκκληση στον Πούτιν να σταματήσει τον πόλεμο, να αποσύρει τα στρατεύματα από την Ουκρανία και να παραιτηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης