Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για την κατάσταση με την εξάπλωση του κορωνοϊού που επικρατεί στην Δημοκρατία του Νταγκεστάν, ο πληθυσμός της οποίας είναι ως επί το πλείστον μουσουλμανικός, αλλά και για το ότι πολλοί κάτοικοι επιλέγουν την αυτοίαση ή καθυστερούν να απευθυνθούν στον γιατρό.

«Παρά την σχετική σταθεροποίηση της κατάστασης, ο κίνδυνος της μόλυνσης από την νόσο εξακολουθεί να υπάρχει σε όλη την επικράτεια, ενώ στον Νταγκεστάν η κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή είναι δύσκολη», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια σύσκεψης με την ηγεσία και του κοινωνικούς φορείς της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν. Στο Νταγκεστάν «καταγράφονται διαρκώς νέα κρούσματα με σοβαρές επιπλοκές, ενώ το τελευταίο διάστημα το σύστημα υγείας της περιοχής δοκιμάζεται», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα επισήμανε ότι παρά την αυτοθυσία γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, αυξάνονται οι θάνατοι και μεταξύ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ ο κόσμος δεν λαμβάνει πάντα και παντού την κατάλληλη ιατρική βοήθεια. Επικαλούμενος τις εκτιμήσεις των ειδικών, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι οι βασικές αιτίες των σοβαρών επιπλοκών που παρουσιάζονται σε ασθενείς της περιοχής με κορονοϊό αφορούν το ότι πολλοί κάτοικοι απευθύνονται με μεγάλη καθυστέρηση στους γιατρούς ή το ότι επιλέγουν να θεραπευθούν μόνοι στο σπίτι τους.

Στην περιοχή του Νταγκεστάν που βρίσκεται στην Κασπία Θάλασσα, έχουν καταγραφεί 3.460 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 29 θάνατοι, αν και τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης εκτιμούν ότι οι αριθμοί αυτοί είναι πολλοί μεγαλύτεροι.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης