Ο διοικητής της ολλανδικής στρατοχωροφυλακής Χανς Λέιτενς διορίστηκε σήμερα νέος εκτελεστικός διευθυντής της ευρωπαϊκής υπηρεσίας εξωτερικών συνόρων Frontex, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το συμβούλιο διοίκησης της υπηρεσίας.

Ο διορισθείς από το συμβούλιο Χανς Λέιτενς διαδέχεται την Αΐγια Καλνάγια, που κατείχε προσωρινά τη θέση αυτή από τον Ιούλιο του 2022, μετά την παραίτηση του Φρανσουά Λετζέρι, που κατηγορήθηκε συχνά για ανοχή στις παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ευρωπαϊκή υπηρεσία για την καταπολέμηση της απάτης (Olaf) είχε επιβεβαιώσει την Παρασκευή ότι ξεκίνησε έρευνα κατά της Frontex χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο στρατηγός Λέιτενς εξέφρασε σήμερα τη χαρά του για τον διορισμό του από την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον, η οποία ευχαρίστησε την κ. Καλνάγια “για την εξαιρετική διοίκηση (της Frontex) σε μια δύσκολη περίοδο”.

«Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τη διοίκηση της Frontex, προκειμένου να προστατεύσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ» πρόσθεσε η Γιόχανσον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο στρατηγός του στρατού ξηράς Χανς Λέιτενς, που διοικεί τη Royal Netherlands Marechaussee από το 2019, θα έχει πενταετή θητεία στη Frontex, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας που έχει την έδρα της στη Βαρσοβία.

Ο Χανς Λέιτενς είναι κάτοχος διδακτορικού στη δημόσια διοίκηση και έχει εμπειρία 30 και πλέον χρόνων στον τομέα της διατήρησης της τάξης. Ήταν μέλος του συμβουλίου διοίκησης της Frontex το 2011-2015 και μεταξύ 2019-2022, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης