Πολλοί φοιτητές τραυματίστηκαν από αεροπορική επιδρομή των ομοσπονδιακών δυνάμεων της Αιθιοπίας στην πρωτεύουσα της επαρχίας Τιγκράι, σύμφωνα με μια ανάρτηση των ανταρτών στο Facebook.

Η ανάρτηση αυτή συνοδεύεται από πολλές φωτογραφίες στις οποίες εικονίζονται τραυματισμένοι ενήλικες στην πόλη Μέκελε. Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει αυτές τις εικόνες. Οι πληροφορίες εξάλλου δεν είναι εφικτό να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητες πηγές, δεδομένου ότι όλες οι τηλεπικοινωνίες με το Τιγκράι έχουν διακοπεί. Ορισμένοι τοπικοί ηγέτες ωστόσο έχουν δορυφορικά τηλέφωνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα να σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες. Νωρίτερα ωστόσο η Αντίς Αμπέμπα διέψευσε ότι βομβαρδίζει αμάχους.

Σύμφωνα πάντα με την ανάρτηση, ο βομβαρδισμός έγινε γύρω στις 12.45 την Πέμπτη, στο Πανεπιστήμιο Ακαδημία Μελές. Είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί φοιτητές και άλλοι πολίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αντάρτες λένε ότι αυτός ήταν ο τέταρτος αεροπορικός βομβαρδισμός στη Μέκελε. Η κυβέρνηση αρνείται ότι βομβαρδίζει το κέντρο της πόλης, μόνο στρατιωτικούς στόχους στα περίχωρά της.

Οι συγκρούσεις, που συνεχίζονται εδώ και δύο εβδομάδες στο Τιγκράι, είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν εκατοντάδες άνθρωποι και να επιδεινωθεί η ανθρωπιστική κρίση στο Κέρας της Αφρικής. Περίπου 30.000 είναι οι πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στο Σουδάν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης