Το ένα από τα δύο δεξαμενόπλοια που στοχοθετήθηκαν την περασμένη Πέμπτη στον Κόλπο του Ομάν έφτασε και αγκυροβόλησε στη Σάρτζα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως έγινε γνωστό από τη διαχειρίστρια εταιρεία.

Η διαδικασία εκτίμησης των ζημιών στο ιαπωνικό πλοίο Kokuka Courageous και οι προετοιμασίες για τη μεταφορά του φορτίου του σε άλλο τάνκερ θα ξεκινήσουν αφού οι τοπικές αρχές της Σάρτζα ολοκληρώσουν τον έλεγχο ασφαλείας, σημείωσε η εταιρεία Bernhard Schulte Shipmanagment.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δεύτερο πλοίο που δέχτηκε επίθεση την Πέμπτη, το νορβηγικό Front Altair, έχει αγκυροβολήσει στα ανοιχτά του λιμανιού Χορφακάν της Σάρτζ ενώ το Kokuka Courageous βρίσκεται στα ανοιχτά του λιμανιού Κάλμπα. Οι 21 ναυτικοί, το πλήρωμα του ιαπωνικού τάνκερ, παραμένουν πάνω στο πλοίο και είναι όλοι τους καλά. Οι ναυτικοί επέστρεψαν στο σκάφος τους αφού διασώθηκαν από πλοία του 5ου Στόλου που εδρεύει στο Μπαχρέιν. Το πλήρωμα του Front Altair είχε περισυλλεγεί από ιρανικά πλοία και χθες έφθασε αεροπορικώς στο Ντουμπάι.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί ποιες χώρες θα συμμετάσχουν στη διαδικασία εκτίμησης των ζημιών στα δύο τάνκερ. Μετά τις επιθέσεις της 12ης Μαΐου τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ξεκίνησαν έρευνα, σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, τη Σαουδική Αραβία, τη Νορβηγία και τη Γαλλία, η οποία διαθέτει μια ναυτική βάση στο Άμπου Ντάμπι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης