Εκπληκτικό βίντεο που έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα το National Geographic καταγράφει τη στιγμή που δεκάδες μωρά πιγκουίνοι βουτούν από έναν τεράστιο βράχο ύψους 15 μέτρων για να κολυμπήσουν για πρώτη φορά στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής.

Ο βραβευμένος διευθυντής φωτογραφίας του National Geographic, Μπέρτι Γκρέγκορι, πέρασε ένα δίμηνο στο κρύο, παρακολουθώντας ένα κοπάδι 10.000 αυτοκρατορικών πιγκουίνων στη χερσόνησο της Ανταρκτικής, όπου απαθανάτισε τη συμπεριφορά νεοσσών που δεν είχαν γίνει ποτέ ξανά αντιληπτοί στην κάμερα, είπε στο «Good Morning America».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

 

Το βίντεο δείχνει μια μεγάλη ουρά από εκατοντάδες μωρά πιγκουίνους να κολυμπούν προς την άκρη του τρομακτικού γκρεμού. Φθάνουν διστακτικά μέχρι την άκρη του πάγου όταν ένας γενναίος νεοσσός πηδάει ξαφνικά και αφού χτυπά τα φτερά του στο δρόμο προς τα κάτω, προσγειώνεται στο νερό. Το κλιπ δείχνει τον πιγκουίνο δευτερόλεπτα αργότερα να κολυμπά με ασφάλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν οι νεοσσοί κάνουν την πρώτη τους βουτιά συνήθως πηδούν στη θάλασσα από πάγο περίπου μισού μέτρου. Παρατηρήσαμε ότι πολλοί νεοσσοί προσπερνούσαν εκείνα τα σημεία για να πάνε κάπου αλλού. Έτσι χρησιμοποίησα το drone για να δω τι ακριβώς συνέβαινε και συνειδητοποίησα ότι συγκεντρώνονταν στην άκρη ενός τεράστιου γκρεμού ύψους 15 μέτρων. Έπειτα άρχισαν να πηδούν ένα-ένα για να κάνουν το πρώτο τους μπάνιο στον Νότιο Ωκεανό» είπε ο Γκρέγκορι περιγράφοντας την υπέροχη σκηνή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης