Ένας έφηβος ηλικίας 12 ετών κρατείται σε ίδρυμα για ανήλικους παραβάτες στο Βέλγιο, αφότου τραυμάτισε σοβαρά με μαχαίρι έναν τροχονόμο κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού κοντά σε σχολείο, έγινε γνωστό από την εισαγγελία της Λιμβουργίας, την Παρασκευή.

Την επομένη της επίθεσης, που σημειώθηκε στο Περ, στην επαρχία της Λιμβουργίας (βορειοανατολικό Βέλγιο), το αγόρι οδηγήθηκε σήμερα το απόγευμα σε έναν δικαστή ανηλίκων, με την κατηγορία της «απόπειρας ανθρωποκτονίας», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δικαστής αποφάσισε τη μεταφορά του σε ίδρυμα για ανηλίκους της περιοχής, διευκρίνισε η εισαγγελία.

Η επίθεση, την οποία κατέγραψε από μακριά ένας περαστικός, διαπράχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης κοντά σε ένα σχολικό συγκρότημα, όταν η συζήτηση μεταξύ δύο αδελφών, της μητέρα τους και ενός τροχονόμου κατέληξε σε λογομαχία. Επρόκειτο για μια διαφορά που είχαν σχετικά με την κυκλοφορία, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία.

Στα πλάνα που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο VRT, διακρίνεται ο τροχονόμος με το πορτοκαλί γιλέκο να έχει πιαστεί στα χέρια με τον μεγαλύτερο αδελφό, ηλικίας 17 ετών, ο οποίος προσπαθεί να ξεφύγει, την ώρα που ο μικρότερος αδελφός αρχίζει ξαφνικά να τον μαχαιρώνει στην πλάτη, ενώ η μητέρα παρακολουθεί το σκηνικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 12χρονος μαχαίρωσε τουλάχιστον δύο φορές στην πλάτη τον αστυνομικό, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά αλλά η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Ο τροχονόμος θα χρειαστεί να παραμείνει καμιά δεκαριά ημέρες στο νοσοκομείο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας του Κέμπενλαντ, όπου ανήκει.

Μητέρα και γιοι προσήχθησαν αμέσως μετά την επίθεση. Η μητέρα αφέθηκε ελεύθερη μετά την ανάκρισή της από την αστυνομία, όμως «οι έρευνες συνεχίζονται», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της εισαγγελίας, Μπρούνο Κόπιν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης