Η Κίνα εξέφρασε σήμερα “έντονη ανησυχία” μετά την εν μέρει καταστροφή φράγματος στην Ουκρανία, που προκάλεσε πλημμύρες κατά μήκος του ποταμού Δνείπερου, πυροδοτώντας φόβους για ανθρωπιστική καταστροφή.

Η επίθεση, για την οποία αλληλοκατηγορούνται η Μόσχα και το Κίεβο, είχε αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλές κοινότητες και χιλιάδες άνθρωποι να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τις ζημιές στο φράγμα του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Καχόβκα”, δήλωσε στην τακτική συνέντευξη Τύπου ο Ουάνγκ Ουενμπίν, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

“Είμαστε πολύ ανήσυχοι για τον ανθρώπινο, οικονομικό και οικολογικό αντίκτυπο και καλούμε όλα τα μέρη στη σύγκρουση να σεβαστούν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουν τους αμάχους και τις μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις”.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, τουλάχιστον 17.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους και 24 χωριά έχουν πλημμυρίσει μέχρι τώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης