Ο Μαρκ Φελτ, ο άνθρωπος που αποκάλυψε τις πληροφορίες στους δημοσιογράφους της Washington Post και βγήκε στο φως της δημοσιότητας το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ, πέθανε αργά το βράδυ της Πέμπτης σε ηλικία 95 ετών.

Ο Φέλτ, που το 2005 σε συνέντευξή του στον Λάρι Κινγκ, παραδέχτηκε ότι αυτός ήταν το «βαθύ λαρύγγι», η «πηγή» πληροφοριών του Καρλ Μπερνστάιν και του Μπομπ Γούντγουορντ στις αρχές της δεκαετίας του ’70, έπασχε από καρδιά.

Το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ για το οποίο οι δύο δημοσιογράφοι είχαν δημοσιεύσει τουλάχιστον 400 ιστορίες είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση του τότε προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον. Το 1972, άγνωστοι, διέρρηξαν τα γραφεία του Δημοκρατικού κόμματος στο κτίριο Γουότεργκεϊτ βάζοντας κοριούς στα γραφεία.  

Ο Καρλ Μπερνστάιν και ο Μπομπ Γούντγουορντ τότε και σήμερα.

Ο Φελτ ήταν δεύτερος τη τάξει στο FBI την εποχή εκείνη και σύμφωνα με τους Μπερνστάιν και Γούντγουορντ επιβεβαίωνε τις ήδη υπάρχουσες πληροφορίες που είχαν. Μέχρι τη συνέντευξη στον Λάρι Κινγκ δεν ήταν γνωστό ποιος ήταν το «βαθύ λαρύγγι» και είχαν ακουστεί πολλά ονόματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης