Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν σήμερα έξι Παλαιστίνιους, δύο εκ των οποίων ήταν μαχητές σύμφωνα με το Ισραήλ, σε καταυλισμό προσφύγων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Οι έξι άνδρες, δύο από τους οποίους ήταν 14 με 18 ετών, σκοτώθηκαν «από σφαίρες της κατοχής στον καταυλισμό προσφύγων αλ Φάρα», κοντά στην πόλη Τούμπας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλυμμένες με παλαιστινιακές σημαίες οι σοροί των νεκρών περιφέρθηκαν στους δρόμους του καταυλισμού, ενώ ένοπλοι άνδρες με καλυμμένα πρόσωπα πήραν μέρος στις κηδείες τους.

Ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε ότι διεξήγαγε επιχείρηση και συνέλαβε δύο «σημαντικούς τρομοκράτες» που είχαν συλληφθεί στο παρελθόν.

«Στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών αριθμός τρομοκρατών, που ήταν οπλισμένοι και είχαν εμπλακεί σε τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του στρατού, σκοτώθηκαν», πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συγκρούσεις ξέσπασαν με τις (ισραηλινές) δυνάμεις οι οποίες επιτέθηκαν στον καταυλισμό, υπό σφοδρά πυρά και εκρήξεις», μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa.

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος σημείωσε σε ανακοίνωσή της ότι περιέθαλψε έξι τραυματίες από σφαίρες, εκ των οποίων ο ένας ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Σπιράλ βίας

Χθες Τετάρτη τέσσερις Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους δύο έφηβοι, σκοτώθηκαν στη διάρκεια διάφορων επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη, μια περιοχή που κατέλαβε το Ισραήλ το 1967.

Η βία στη Δυτική Όχθη έχει οξυνθεί περαιτέρω μετά το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Έκτοτε τουλάχιστον 264 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί εκεί από τις ισραηλινές δυνάμεις ή εποίκους, σύμφωνα με τον απολογισμό της Παλαιστινιακής Αρχής.

Πλέον οι Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη δέχονται συχνότερα σφαίρες στον κορμό και το κεφάλι, με αποτέλεσμα να σκοτώνονται περισσότεροι, επεσήμαναν χθες Πέμπτη οι Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF).

Τον Νοέμβριο 14 Παλαιστίνιοι είχαν σκοτωθεί στη διάρκεια επιδρομής του ισραηλινού στρατού στη Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, ο υψηλότερος απολογισμός από το 2005, σύφμωνα με τον ΟΗΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης