Ο Σαμίρ Λιμανί καταδικάστηκε την Τρίτη (16/1) σε κάθειρξη 30 ετών για τη δολοφονία της συντρόφου του Ορελί Βακιέ, η οποία βρέθηκε θαμμένη τον Απρίλιο του 2021 κάτω από μία τσιμεντόπλακα στην οικία τους, στη νότια Γαλλία.

Έπειτα από μια διάσκεψη 4 ωρών, οι ένορκοι έκριναν τον πρώην στρατιωτικό και οδηγό φορτηγού (ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά ότι διέπραξε τη γυναικοκτονία) «ένοχο» για τη δολοφονία και του επέβαλε ποινή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, ο Σαμίρ Λιμανί άρχισε να ουρλιάζει: «Είμαι αθώος! Δικαιοσύνη! Δικαιοσύνη!», προτού τον απομακρύνουν από την αίθουσα.

«Αυτό το έγκλημα είναι φρικτό. Σας ζητώ να κηρύξετε τον Σαμίρ Λιμανί ένοχο για τη δολοφονία της συντρόφου του Ορελί Βακιέ και να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης τριάντα ετών», δήλωσε κατά την αγόρευσή του ο εισαγγελέας Νταμιάν Κινσέ.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος του κατηγορουμένου ζήτησε την αθώωσή του μπροστά σε μια «απουσία βεβαιότητας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σαμίρ Λιμανί για μία ακόμη φορά δήλωσε πως είναι αθώος σε ένα τελευταίο ξέσπασμα, πριν από την ετυμηγορία.

«Θα με απελευθερώσετε. Θέλω να ξεκινήσει εκ νέου η έρευνα, με νέο ανακριτή, νέους ερευνητές. Πρέπει να βρούμε εκείνον που το έκανε αυτό!», είπε ο κατηγορούμενος.

Μεταξύ δακρύων και εκδικητικών λόγων, συχνά ασυνάρτητων, κατήγγειλε μια έρευνα υπό την επιρροή των ΜΜΕ, υποστηρίζοντας πως «δεν είναι τέρας». «Η Ορελί ήταν καλός άνθρωπος. Τη σκότωσαν και την έθαψαν στο σπίτι μου», είπε προτού καθίσει.

Ο Λιμανί, διαζευγμένος πατέρας δύο παιδιών, δικαζόταν από τις 9 Ιανουαρίου για «φόνο».

Ήταν αντιμέτωπος με την ποινή ισόβια κάθειρξης για τη δολοφονία της 38χρονης Ορελί, η οποία βρέθηκε νεκρή στις 7 Απριλίου του 2021 στο Μπενταριέ, μια μικρή πόλη κοντά στο Μονπελιέ.

Αυτή η ποινή «αξίζει στους κατά συρροή εγκληματίες», εξήγησε κατά την αγόρευσή του ο εισαγγελέας.

Για τα υπόλοιπα, όμως, εμφανίστηκε αδιάλλακτος, υπενθυμίζοντας πως η Βακιέ «είχε βίαιο θάνατο».

Στη συνέχεια ο εισαγγελέας αναφέρθηκε στην «παράλογη υπόθεση» ότι ένας άγνωστος δολοφόνησε τη νεαρή γυναίκα στην οικία της, κατόπιν την έθαψε μέσα στο σπίτι τους.

Μια εκδοχή που ο Σαμίρ Λιμανί συνεχίζει να υποστηρίζει, εξηγώντας πως τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν ενώ εκείνος απουσίαζε για λίγες ημέρες στο πατρικό του.

«Ψέματα, ψέματα, ψέματα… αυτός ο άγνωστος, είστε εσείς, Σαμίρ Λιμανί», είπε ο γενικός εισαγγελέας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης