Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε σήμερα το Ισραήλ να δώσει «ισχυρή» αλλά «δίκαιη» απάντηση στη Χαμάς για την «τρομοκρατική επίθεση» του Σαββάτου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 1.200 ανθρώπους.

«Η μόνη απάντηση στην τρομοκρατία», είπε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο γάλλος πρόεδρος, «είναι πάντοτε μια ισχυρή και δίκαιη απάντηση». «Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, εξαλείφοντας τρομοκρατικές ομάδες – συμπεριλαμβανομένης της Χαμάς – μέσω στοχευμένων ενεργειών, αλλά προστατεύοντας τον άμαχο πληθυσμό. Γιατί αυτό επιτάσσει η δημοκρατία», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος Μακρόν ανέφερε ότι 13 Γάλλοι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση που εξαπέλυσε το Σάββατο η Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, ενώ υποσχέθηκε πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον επαναπατρισμό 17 Γάλλων η τύχη των οποίων αγνοείται (σ.σ. και πιθανολογείται ότι ενδεχομένως να είναι μεταξύ των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας).

Αναφερόμενος στην επίλυση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, ο πρόεδρος της Γαλλίας είπε πως ο μόνος τρόπος είναι η ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με εγγυήσεις για την ασφάλεια του Ισραήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης